ans_kop
 
 
 

Coaching

 


OCP

De OCP-methodiek is een nieuwe manier van coachen die door Marcel Hendrickx (www.bevrijdjezelf.be) ontwikkeld werd vanuit zijn jarenlange praktijk en vanuit zijn missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden. De methodiek richt zich op veranderingen in een diepere laag van het bewustzijn waardoor een groter effect wordt bereikt
Perfectionisme is, in acceptabele vorm, een krachtig mechanisme om je doelen te bereiken, om gefocust te blijven, mits er een goede balans is tussen het omgaan met deze druk en het bewaken van eigen grenzen. Dat is niet altijd het geval.
Perfectionisme in ernstiger vorm kan een belemmerend patroon zijn dat vanuit het onbewuste het denken, doen en voelen van mensen stuurt op een manier die niet efficiënt is.
De OCP-methodiek gaat uit van het patroon dat het gedrag van mensen die last hebben van perfectionisme aanstuurt. Dit patroon is meestal ontstaan in de kindertijd als een soort overlevingsmechanisme. Aanvankelijk nuttig, maar op den duur minder efficiënt. Door alsmaar toenemende maatschappelijke en persoonlijke druk, prestatiedrang en het oneindige 'moeten' kan dit leiden tot voortdurende stress. Er blijft weinig ruimte over voor ontspanning en rust, met stressgerelateerde klachten als gevolg. Denk dan aan o.a. slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, maar ook depressies of burn-out.
Door dit patroon te laten samenwerken met het deel dat we allemaal in ons hebben, het vrije kind, dat staat voor onbevangenheid, zelfvertrouwen, energie, zorgeloosheid, etc, werken we toe naar een nieuw soort evenwicht. Er ontstaat een nieuw patroon, een nieuwe manier van denken, doen en voelen die ons dichter bij ons oorspronkelijke zelf brengt..


Werkwijze OCP Coaching
Het coachingstraject bestaat uit een aantal stappen die doorlopen worden. De stappen hebben een bepaalde volgorde en zijn bij de aanvang van het traject te plannen in de agenda. Reken op een periode van 3 maanden ( 5 á 8 sessies).